Over Femke

Welkom op mijn website! En leuk dat je iets meer over mij wilt weten.

Mijn naam is, zoals de naam van mijn website al doet vermoeden, Femke Kokke. Ik heb (sinds 2008) een relatie met Phil en samen hebben wij 3 kindjes: mijn oudste zoon heet Dante en is geboren in 2005 en we hebben een tweeling: Thije & Mieja en zij zijn van 2012. Twee jongens en een meisje dus. Ik woon in Leiden in een centraal wonen project, waar wij naast wat een gezamenlijke ruimten ook een geweldige grote en groene tuin hebben die wij delen met heel veel mensen en wat echt een feestje is. De kinderen kunnen hier heerlijk buiten spelen en ook nog eens met de 15 andere kinderen die bij ons in het complex wonen.
Ik ben zelfstandige en heb eigenlijk 2 bedrijfjes: Studio Zorgeloos, mijn werk in de zorg. En momenteel werk ik vanuit dat bedrijfje als jongerencoach in Purmerend waar ik (zoals de functie al zegt) jongeren coach op zelfstandigheid. Een heerlijke job!

En daarnaast heb ik Fotoboekcreatie (eigenlijk dus Femkekokke.nl) van waaruit ik mijn creatieve kant vorm geef. Ik maak video’s, post veel op instagram en Facebook, geef workshops tijdens evenementen en bij Scrapdelight (scrapbookwinkel in Nieuwegein) en ik ontwikkel online workshops.

En hoe ben ik nu zo hier gekomen op dat creatieve vlak? Dat zal ik je vertellen (mits je het leuk vindt om het te weten te komen uiteraard):

In de zomer van 2003 ben ik op vakantie geweest naar Lanzarote met mijn toenmalige vriendje, als ik bij thuiskomst bedenk dat ik het wel erg leuk zou vinden om van de grote hoeveelheid foto’s die ik gemaakt heb een fotoalbum te maken. Ik heb wat bonnetjes bewaard en bedenk me dat het leuk zou zijn om het wat op te vrolijken. Creativiteit is mijn 2e naam en je kunt me niet gelukkiger maken dan te mogen fröbelen.

En daar zit ik dan, op een zonnige dag zachter mijn laptop, naast het raam, waarbij ik uitkijk over de prachtige stad Leiden als ik ergens ver verborgen op het internet iets vind over Scrapbooking. Wat? Vraag ik mezelf af… Iets met een plakboek en foto’s en een soort plastic figuurtjes die je erbij kunt plakken en dat alles op een vel van 30 bij 30 cm. Cool, denk ik! Precies wat ik zoek. Ik google nog wat verder en vind naast vooral veel erover in Amerika te lezen, 1 winkel in Nederland, genaamd Piens Atelier. Het was daar waar ik mijn eerste paar vellen papier en wat “embellishments” (versiersels, waar ik ook even over heb gedaan om dat te begrijpen) heb besteld. Uiteindelijk maakte ik 1 pagina, omdat mijn verkering een paar maanden later uitging en ik niet meer de behoefte voelde dan een heel album van ons te maken! Echter was ik wel besmet geraakt met het scrapbookvirus. En bijna 13 jaar later heb ik albums vol layouts en geniet ik nog steeds met volle teugen van het creatief bezig zijn. Ik zou nooit meer zonder kunnen.

Inmiddels is voor mijn het scrapbooken en het creatief bezig zijn op vele verwante manieren een bezigheid geworden waar ik graag anderen in mee neem. Een hobby waarin ik graag anderen inspireer, docerer en tevens overtuig dat creatief bezig zijn, een mens vooral heel goed doet. Ook als je niet zo lekker zit, dan kan het creatief bezig zijn erg veel rust bieden! In 2015&2016 ben ik begonnen met wat workshops geven bij Jojo’s scrapshop, een klein scrapbookwinkeltje in Honselersdijk. Maar helaas heeft Joke in november 2016 haar deuren moeten sluiten.

In 2016 ben ik voor het eerst aan de slag gegaan met een idee dat ik al lange tijd had, namelijk het ontwikkelen van Workshopkits. Ik merkte tijdens de workshops die ik gaf dat mensen het leuk vinden om zo’n pakket aan materiaal te krijgen waar ze direct mee aan de slag kunnen. Maar niet iedereen heeft tijd om een workshop te volgen, of woont te ver weg of vindt het lekkerder om zelf thuis aan de slag te gaan. En zo ontstond het idee van de workshopkits. En de allereerste kit heb ik verkocht op de allereerste editie van de PaperPassion in oktober 2016. En ik moet zeggen, het was een groot succes. Inmiddels was ik ook al wat in gesprek met Michelle, de eigenaresse van Scrapdelight. En eind 2016 hebben we besloten om vanaf februari de Be Creative Mixed Media kit ui te brengen onder haar eigen label, DLS Design. In deze kit zitten allemaal eigen ontworpen producten, dus hoe gaaf is dat!! Wil je er meer over weten? Dat kan! Op de website van Scrapdelight kun je er alles over vinden: naar de Be Creative Mixed Media kit

Verder vindt je op mijn website online workshops die je lekker thuis achter je eigen bureau kunt volgen. Wil je weten wanneer ik live workshops geef dan nodig ik je graag uit om me te volgen via Instagram of Facebook!